zaterdag 17 oktober 2009

Richard Baarspul & Jaap Noordermeer slagen voor Leraren opleiding Doce Pares Eskrima!



Op zaterdag 17 Oktober legden hoofdinstructeur Richard Baarspul en Assistent instructeur Jaap Noordermeer met succes het examen Basis Instructeur Doce Pares Eskrima af onder leiding van grootmeester Frans Stroeven.
Frans Stroeven is de grondlegger van het Eskrima in Nederland en geld als een authoriteit op het gebied van Filipino Martial Arts niet enkel in Nederland maar ver daarbuiten. Als leider van één van de grootste Eskrima organisaties van Europa en nu ook ver buiten Europa is Frans veel gevraagd voor seminars wereldwijd! Onlangs gaf hij zeer succesvolle trainingen aan de Federale Politie van Brazilie alwaar nu het Frans Stroeven systeem van Doce Pares Eskrima als vast trainingsonderdeel wordt onderwezen.
Sensei Richard zette als eerste voet in de Eskrima school van Frans Stroeven in 1997. In die tijd gaf Frans Stroeven nog onderricht in het Inosanto Kali. In 2003 voltooide Sensei al eens eerder met succes de opleiding, echter door veelvuldig les geven in het Kenpo en het gebrek aan ontplooiingsmogelijkheden op het gebied van Eskrima lessen in de school waar hij toen les gaf werd het Eskrima op een laag pitje gezet. Tot begin 2009 toen hij besloot, na het geven van twee succesvolle stokvecht sessies in de eigen school, de draad weer op te gaan pakken. Jaap Noordermeer, al enkele jaren de vaste trainingspartner van Richard Baarspul en ook assistent instructor bij U.L.T.I.M.A.T.E. KENPO, leek het ook ontzettend interesant om het zeer gevarieerde systeem Doce Pares te leren. Na samen overlegd te hebben besloot ook Jaap Noordermeer zich aan te melden voor de leraren opleiding. De afgelopen maanden tussen februari en nu hebben Jaap en Richard behoorlijk wat uurtjes gespendeerd aan het trainen en eigen maken van de complexe technieken uit het Eskrima en op zaterdag 17 oktober uitte dat zich in het succesvol voltooien van de opleiding middels een examen.
Doce Pares Eskrima is een zeer uitgebreid Martial Arts systeem met veel mogelijkheden met zowel stok, mes- als ongewapend. Deze Filipijnse Krijgskunst zal vanaf 1 november toegevoegd worden aan het vaste aanbod van de school.
We beginnen met trainen in de Private Dojo. Wanneer de groep groter wordt zal de les zich gaan verplaatsen naar de grote dojo!


TEAM U.L.T.I.M.A.T.E. KENPO

Jaap Noordermeer, Master Frans Stroeven & Richard Baarspul

Geen opmerkingen: