donderdag 1 oktober 2009

Aart Kootstra gaf gastles bij U.L.T.I.M.A.T.E. KENPO



Dinsdag 29 september gaf Aart Kootstra een gastles Kenpo in onze school.
Aart Kootstra is Richard Baarspul's voormalig Kenpo leraar. Meer dan 10 jaar geleden stond Richard iedere week op vrijdagavond op de mat om scholing te ondergaan in niet alleen het technische aspect van het Kenpo maar ook de theoretische ondergronden van het systeem. Hoewel Aart Kootstra niet de enige leraar was van Richard in die tijd, was hij wel een van de belangrijkste, niet te min omdat juist hij degene was die heel veel aandacht besteedde aan details en aan de principes en concepten van het Kenpo. Alles over zaken als 'posture', 'alignment', 'power principles', 'Height, width & depth zones' e.d. leerde hij direct van hem.
In 1998 schitterden Aart Kootstra en Richard Baarspul (toen bruine band drager) samen op de 3e Nederlandse Kenpo Kampioenschappen in het onderdeel Self Defense Techniques, waarbij ze een gedeelde eerste plaats behaalden. Vlak daarna verliet Aart Kootstra samen met enkele andere mensen om persoonlijke redenen de school en gingen elders verder.

Tijdens de Internationale Kenpo Kampioenschappen die in 2006 in Galgenwaard plaatsvonden, trainden Richard en Aart samen tijdens één van de vele seminars die aldaar gegeven werden. En dan nu in 2009 stond Aart Kootstra op de mat bij U.L.T.I.M.A.T.E. KENPO om een gastles te verzorgen. Nu konden de leerlingen van U.L.T.I.M.A.T.E. KENPO kennis maken met de voormalige leraar van Richard Baarspul en een training ondergaan zoals dat voor Richard meer dan 10 jaar geleden standaard was. Een les volgepropt met belangrijke principes en concepten waarmee de technieken op een andere manier belicht worden.
In deze les konden de leerlingen kennis maken met 'Methods of Execution', 'Height, Width and Depth zones', 'Canceling the Dimensions', 'Body Alignment', 'Web Of Knowledge', het concept 'With' en nog meer....2 uur lang werd er onderwezen op hoog nivo waarbij Aart ook het geduld had om iedereen even persoonlijk te begeleiden. 'Het was leuk om even door iedereen geblokt te worden' zegt hij met een glimlach als hij de zaal rond gegaan is om bij iedereen het Inward Block te checken bij de techniek Alternating Maces.
2 uur was te kort! Maar een zeer leuke een leerzame ervaring voor de leerlingen van de school (inclussief Wim Lamberts die helemaal vanuit Brugge naar Utrecht was gereden om erbij te zijn) en voor Richard een training vol Flash Backs en nostalgische gevoelens.

Via deze weg willen wij Aart Kootstra bedanken voor een leuke en leerzame les!

Team U.L.T.I.M.A.T.E. KENPO

Geen opmerkingen: