zaterdag 7 augustus 2010

Succesvolle trainingen op het 2e buitentrainingsfestijn van KAMAU KENPO!



Op zaterdag 7 augustus 2010 organiseerde Ernst Blikslager, hoofdleraar van KAMAU Sports te Rotterdam, zijn 2e buitentraining mede ten behoeven van het inmiddels alweer twee jarige bestaan van zijn succesvolle school. Voor deze training werden gastleraren uitgenodigt om trainingen te verzorgen. Uit Nieuwengein werd Marcel de Jong (4e dan), eigenaar van KATSUDO KENPO uitgenodigt en uit Utrecht werd Richard Baarspul (representative van Jeff Speakman's Kenpo 5.0 Benelux) uitgenodigt.

Ondanks wat grijze wolken en een aantal regendruppeltjes kan gerust gesteld worden dat het een succesvolle dag was met een opkomst van zo'n 25 man. Helemaal vanuit Oostkamp, Belgie kwam Wim Lambert, een student van Richard Baarspul die onlangs in die regio een school startte, met vier leerlingen aan om tevens aan deze dag deel te nemen.
De eerste training werd gegeven door Marcel de Jong. Het thema van zijn training was kracht genereren doormiddel van het ontspannen van het lichaam. Het idee is dat kracht gegenereerd word door Massa en snelheid. En om snelheid te maken dient men te ontspannen. Immers, wanneer je te gespannen beweegt remt dat de beweging enkel maar af. Aan de hand van een aantal voorbeelden en leuke drills werd dat getoond.

De tweede training werd gegeven door Richard Baarspul. Zijn expertise ligt op het Kenpo 5.0 vlak. De laatste update van het Ed Parker's Kenpo zoals dat doorontwikkeld werd door de Amerikaanse leraar Jeff Speakman. Richard Baarspul is de vertegenwoordiger van dit systeem in de Benelux, met momenteel een school in Utrecht en een school in Oostkamp, Belgie. De training ging uit van de figure eigth drill. Een drill dat ingangen biedt in ruim een dozijn technieken in het 5.0 systeem. Met deze drill werden een aantal mogelijkheden getoond met ingangen naar het grondspel. Als toegift werdt de nieuwe extentie van de techniek Thrusting Wedge aangeleerd dat na een kleine demonstratie een nodig aplaus opwekte.

De slotsessie werdt verzorgd door Ernst Blikslager zelf. Ernst heeft een unieke fysie op het Kenpo en combineerd op succesvolle wijze elementen uit diverse disciplines in het Kenpo. Zijn benadering van de zelfverweerstechnieken komen voort uit sparrings elementen en zijn meer combat gericht dan de vaak meer staccato uitgevoerde modellen uit andere scholen. Dit zorgt voor een zeer dynamische les waarvan je niet enkel enorm veel leert, maar ook enorm veel zweet.

Na de slotsessie en ruim 3 uur hard trainen, wordt de dag afgesloten met een lekkere BBQ, waarin lekker nagepraat kan worden, oude vrienden elkaar weer zien en nieuwe vriendschappen gesloten worden.

Er kan niets anders gezegd worden dan dat het een succesvolle, dynamische en leuke dag was die zeer zeker voor herhaling vatbaar is.










Geen opmerkingen: