woensdag 11 maart 2009

Nieuwe promoties bij U.L.T.I.M.A.T.E. KENPO


Op zondag 8 maart was het weer zover. Vier gegadigden uit de school moesten op voor de volgende band. U.L.T.I.M.A.T.E. KENPO houdt ieder kwartaal gekleurde band examens en deelname geschiedt enkel op persoonlijke uitnodiging. Deze reis deden mee: Kevin Tak voor geel, Yacintha van Roon voor geel, Maaike Ferkranus voor Oranje en Sharon Bouman voor Oranje.
Iedereen weet inmiddels dat examens bij U.L.T.I.M.A.T.E. KENPO behoorlijk intensive gelegenheden zijn. Na een schriftelijke toets volgt een zeer uitgebreid examen dat je niet snel vergeet! Alle technieken, vormen en sets passeren de revue evenals de diverse basics en drills.


De examens bij U.L.T.I.M.A.T.E. KENPO zijn toegankelijk voor publiek, we stimuleren ouders, familie, vrienden en vriendinnen vooral om te komen kijken en op die manier de deelnemers te supporten. Bovendien, wanneer er kijkers zijn stimuleerd dat tot extra hard je best doen en verhoogt het de prestatie drang. Het is een beetje Amerikaans om dat zo te doen, de examens zijn niet alleen maar een examen maar een happening waar iedereen naar uit kijkt! We hadden maar liefst vijftien! kijkers/supporters die naar U.L.T.I.M.A.T.E. KENPO toe waren gekomen om de vier deelnemers in actie te zien.

Het examen was zwaar en zeer spannend. De eissen bij U.L.T.I.M.A.T.E. KENPO zijn hoog en er moet op ieder onderdeel minstens een voldoende worden gescoord. Het gaat even mis bij de basics aan het begin van het examen. Sommigen halen de drag-steps, step-drags, cross overs en step-throughs nog een beetje door elkaar. Gelukkig blijft het daarbij! De technieken hakken er goed in waarbij de intensiteit hoog is.



De vormen klassikaal gaat lekker en bijna smetteloos. De individuele uitvoeringen blijken zenuwslopend voor sommige deelnemers. Dit is de ultieme test, om in je eentje voor een driekoppige jury je kunsten te vertonen.
De criteria is dat je twee van de drie uitvoeringen goed moet lopen! Bij twee deelnemers gaat dit even mis. De rest van de test is echter dusdanig goed dat aan het einde van het examen de twee desbetreffende deelnemers nog een kans krijgen de vorm goed te lopen. Gelukkig wordt daar in geslaagd!


Het laatste onderdeel van het examen is de sparring! Het sparren zorgt vaak voor een ontlading van alle spanning die tijdens het examen is opgedaan. Dit is de manier om lekker even los te gaan en alle spanning van je af te schudden.
Voor het examen van wit naar geel wordt er alleen gebokst op het lichaam. Van Geel naar Oranje wordt er een ronde gebokst op het lichaam en een ronde grappling op de grond!

Uiteraard volgt aan het einde van de test de band ceremonie waarbij de deelnemers natuurlijk ook de ceremoniele kick mogen ontvangen van de examinatoren. Het is doodstil als dit gebeurd maar wanneer iedereen zijn kick heeft ontvangen ontlaad het publiek in een luid gejuich!
Wij feliciteren Kevin, Yacintha, Sharon en Maaike met hun behaalde resultaat en wensen hun veel succes op het vervolg van hun Journey!!!!

Volgende bandexamens dit jaar vinden plaats op:

Zondag 7 juni
Zondag 6 september &
Zondag 6 december.
Wil je komen kijken, meld je dan graag even aan via ultimate-kenpo@live.nl

Team U.L.T.I.M.A.T.E. KENPO

Geen opmerkingen: